top of page
Zoeken

Het spel van de botanicals

In onze VDA² hebben we een tiental botanicals verwerkt. We zijn immers geen fan van obesitas-gin waarin het wereldrecord fruit, specerijen, planten en kruiden wordt gebroken, maar de elementen op den duur meestal weinig toegevoegde waarde bieden. En eveneens omdat we als ruggengraat de zelf gedistilleerde wijnalcohol gebruiken, die naast extra finesse en rondeur, op zijn beurt voor extra smaakdimensies zorgt zoals zoethout, bloedsinaasappel, rojibes en zwarte bosbessen.


Het kruidige karakter van de VDA² – onze essentie – wordt vooral bepaald door het het kwartet mirte (een eeuwig groene, in sommige culturen zelfs heilige plant, die in dorre maar vooral zeer zonnige omstandigheden groeit langs de Middellandse Zee), foelie (het gedroogde omhulsel van de nootmuskaat), Siberische ginsengwortel en de Jamaicaanse peper die goed te proeven valt in de finale.

De kardemom van zijn kant, geteeld in Zuidoost-Azië en familie van de gember, zit op de wip tussen de kruidige en fruitige factor. Deze botanical zorgt immers voor eerder zoetere, warmere aroma’s en roept tegelijk frisse impressies op van bergamot, citroen en kamfer. Deze specerij verfrist en accentueert zowel het parfum als de smaak.

Deze indruk van fraîcheur en fruit wordt verder versterkt door de onvermijdelijke jeneverbessen en natuurlijk ook de pittige zeste van citroen. Daarnaast zitten er nog enkele geheime botanicals in onze receptuur die we liever niet aan de concurrentie verraden.


Opvallend is wel dat 90% van onze botanicals reeds bio-gecertificeerd zijn en de meeste bovendien ook al eeuwen gekend staan voor hun zuiverende werking en soms heel rijk blijken aan anti-oxidanten. Niet dat dit het smaakprofiel fundamenteel verandert, maar het is wel een extra bonus van onze gin.


73 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commento


Heb de gin nog niet gedronken, maar na het lezen van de blog heb ik er al zin in ...

Mi piace
bottom of page