top of page

Meer over

Restaurant Franq

Wat u hier exclusief kan meemaken? Een speciaal voor en rond onze VDA2-gin ontworpen driegangenmenu, waarbij de smaakelementen en bontanicals een hoofdrol spelen. Het keukenteam van hotel-restaurant Franq is dan ook heel innovatief en dit diner met een héél beperkt aantal plaatsen is voor elke gastronoom en ginliefhebber een uniek moment.

 

Als u ons niet gelooft dat er ook op het bord spektakel ligt? In Citta Magazine schreef de anonieme (én betalende) chroniqeur onder meer enthousiast: “Er zijn slechts weinig hotels waar mensen ook met volle goesting gaan tafelen, want de perceptie is ‘hotelkeukens zijn saai’. Vaak onterecht, zeker als we in het restaurant van het prachtig gerestaureerde boutiquehotel ‘Franq’ zitten, waar vroeger o.a. een bank gehuisvest was. (…) We werden aangenaam verrast door de zeer fijnzinnige en originele keuken van chef Tim Meuleneire. Ooit had hij een ster op zak in De Koopvaardij (Stabroek), maar als hij deze vrijheidsgraden blijft krijgen van de eigenaars en ook niet-logeerders eindelijk de drempel over durven van dit 19de eeuwse chique pand, is de kans groot dat hij snel opnieuw een ster te pakken heeft.” Het restaurant kreeg in deze beoordeling zeer hoge scores op alle aspecten (bediening, menu, prijs-kwaliteit, ambiance,…).

 

In het lifestylemagazine Sabato komt Jan Scheidtweiler tot een gelijkaardige conclusie: “Warmte en persoonlijkheid zijn in het gemiddelde hotelrestaurant ver te zoeken. Maar in die valkuil wil het onlangs geopende Antwerpse hotel Franq niet trappen. Franq is naar eigen zeggen een luxueus boetiekhotel, en daar past een al even gestileerd en kleinschalig restaurant bij (…) In de open keuken staat Tim Meuleneire. Hem kennen we nog van bij De Koopvaardij, het restaurant in Stabroek dat hij samen met zijn schoonbroer Wouter Van Tichelen in sneltempo een Michelinster bezorgde. Daarna belandde de chef onder meer in een brasserie in Nieuwpoort en kookte hij in de golfclub van Brasschaat.(…). De bereidingen tonen de verfijnde handtekening van een getalenteerde chef.” 

 

En de inspecteurs van Gault Millau zagen ook de kwaliteit: “Restaurant Franq sluit met een open keuken naadloos aan op de publieke ruimte van het gelijknamig boetiekhotel dat in 2017 in een voormalig bankgebouw opende. Chef Tim Meuleneire brengt helemaal geen voorspelbare hotelkeuken. Al van bij zijn amuses toont hij meteen ambities om met verfijnde tot speciale smaakcombinaties het verschil te maken.” 

bottom of page